Januari
I Januari så hände det inte så mycket mer än att Leo blev frisk från sin skabb och vi var ute och provade tävla lydnadsklass 1 igen. Där slutade vi på 142 poäng och ett andra pris. Det var även då jag bestämde mig för att hoppa över detta med Lp1 och istället satsa på att kunna gå ut i 2an under våren.

Februari
Den stora händelsen i februari är att familjen utökades med våran allas gullegris Per-David som han då hette numera kallas David. Jag hämtade honom under min Jasmine, Malin och Evelinas resa till Ullared och jag tog med honom hem efter bara tittat på honom i ca 20 min. Tanken var att jag skulle ha honom på prov och som alla redan vet så blev han ju kvar (i alla fall ett tag) :) Under februari började jag även att jobba på Norstat med marknadsundersökningar via telefon.


David i bilen på vägen hem.


David, Leo, Carry och Java dagen efter vi hämtat David.

Mars
Under mars så var det ganska lugnt, jag forsatte jobba på Norstat och kände efter hur David passade in i flocken och jag blev mer och mer förälskad i denna underbara svarta lilla hund. Leo började även han smälta för David och snart så började de leka mycket med varandra.  Den 11/3 så gjorde jag veterinärbesiktningen på David och efter denna så beslöt jag att behålla honom och jag skrev på fodervärdsavtalspapprena.



Bus David


Finaste hundarna på isen hemma hos Mamma och Pappa :)

April
den 1/4 så fick jag tillträde till min nya lägenhet och under April månad så flyttade vi och gjorde oss hemmastada i den nya lägenheten. Jag fortsatte med träningen utav hundarna och det blev en hel del långa promenader tillsammans med våra vänner. Hundarna var självklart med på valborgsfirande nere på Gubbholmen tillsammans med MASSOR av studenter hundarna njöt av uppmärksamheten och det var en roligt kväll :)



David och Tyra leker



Leo stolt uppe på elefanten :)


Från valborg på gubbholmen :)

Maj
Maj månad började med att jag för första gången ställde ut en hund och det självklart lilla David. Det var en inofficiell utställning i Mariebergsskogen och David blev BIR och fick HP. Under Maj så kom även Emelie upp och hälsade på och det var roligt att träffa både henne och Lille Bengt igen. Sista helgen i Maj gick i tävlandets tecken och jag debuterade lydnadsklass 2 med Leo. det gick inge vidare men jag fick ett hum om vart vi låt till i träningen. Jag, Jasmine och Carro åkte även den helgen ner till Tidaholm för att tävla freestyle. Det slutade i kaos och tårar då Leo helt gav upp och inte ville, här bestämde jag mig för att lägga freestylen på hyllan med Leo och helt enkelt sluta tävla i det och istället fokusera på lydnaden (Ja hur länge nu det höll ;P)



David med sina rosetter från utställningen :)



Lille-Bengt och David när Emlie var på besök :)



David i utställningsringen

Juni
Under Juni så togs vi blodprov på David för att se om han hade fått antikroppar mot rabies och vi fick det glädjade beskeddet att det hade han. :) jag provade även att ställa ut David en gång till här gick det inte lika bra, han fick fin kritik men inget HP då han var för reserverad :(



Bad med alla hundar :)


Finaste Leo



Mammas prinsar :)


Juli

Här åker jag och Johan till Liseberg och har en helt underbar dag tillsammans :) Det är även under Juli som david blir jätte sjuk och vi tvingas åka in under helgen med honom och han blir kvar på djursjukhuset i två dagar. Och sedan forsätter det med flera turer fram och tillbaka till djursjukhuset, men inget fel hittas på David :(

Augusti

David får prova valla får för första gången under en av perioderna som han mår bättre annars så fortsätter turerna till veterinären och i slutet av augusti så bestämmer jag och Emlie oss för att jag ska komma ner med David till henne för att en annan veterinär ska få kolla på honom. Inte ens här hittar de felet på honom men vi provar en behandling som vi hoppas ska hjälpa.


Underbara hundar :)


David vallar :)

September
I början av September så väljer jag att prova tävla Leo i KM i lydnad på Grumsbrukshundsklubb fast att jag inte tycker han är helt klar vi slutar på en 4:e plats och jag är mycket stolt över Leo. Jag påbörjar även ett prova på projekt i positiv coachning som jag blev mycket nöjd med :) Under denna månad så blir även David godkänd i anlagsklassen i viltspår. Under slutet så har jag och Leo en uppvisning i freestyle på Grums Brukshundsklubbs utställning i Segerstad.


från uppvisningen


Uppvisningen



Uppvisningen



uppvisningen

Oktober

Under Oktober så blir david sämre igen och jag och Johan får skjuta upp våra planer att hämta honom igen, David åker in till Helsingborgs djursjukhus där de fortsätter med andra tester. Leos träning ligger lite på halvfart då det är mycket i skolan och allt runt omkring. Jag passar även på att köpa ett träningskost på Livskraft här i karlstad för att ta tag i träningen utav min egen kropp :)


Lata dagar :)

November
Under November hittar de den 12 cm långa pinnen innutit David med hjälp utav en 3D röntgen nere i Malmö. Det planeras in en operation och pinnen opereras ut ur David och de lovar oss att nu äntligen ska David få bli frisk. :)
För Leos del provar vi att tävla i freestyle igen, denna gången går det bättre då jag helt enkelt bara går in och inproviserar ett helt program, tyvärr räcker poängen inte riktigt till för att kvala oss till Stockholm men det är fruktansvärt stolt Elin som står där på en tredje plats med sin Leo.  Helgen efter så tävlar vi återigen lydnad denna gången i ridhus i Torsby och slutar på 118poäng och ett tredje pris. Äntligen börjar det gå åt rätt och håll för oss :)



Från freestyle tävlingen :)

December
Under December månad så får vi beskeddet att vi blivit godkända som GRUMS HUNDUNGDOM där jag blev vald som ordfärande vilket var roligt. Det andra stora som händer är att den 20/12 så kommer David tillbaka hem mer vild än tam. Det blev stor glädje när Emelie kom med honom, både Leo, jag och David var överlyckliga över att äntligen träffas igen :) Och ja så nu sitter jag här och skriver med två små underbara hundar återigen :)




Nu har vi tagit tillbaka blicken över året som varit, nu blickar vi istället framåt mot 2012 och jag ska under de närmaste dagarna försöka uppdatera med Mål för båda hundarna som nyårslöften samt mål för mig :)