Januari

Januari  var en månad som bestod av träning och uppladdning för åretskommande tävlingar. Under denna månad var bara Leo hemma då David var hos Emelie under en månadstid. En ganska händelsefattig månad men långa promenader blev det ju självklart en hel del. 
 
Februari

Under februari var årets första tävling i rallylydnad den resulterade i 2st kvalificeraderesultat i fortsättningsklassen samt titeln RLD F. David kom hem från Emelie och flocken var fulltalig samt att jag valde att inte starta på Karlstads BK freestyletävling för att tävla utan åkte istället dit för att inspereras utav klass 3 ekipage så jag skulle kunna få ordning på mitt eget klass 3 program.
 
Mars

Även Mars blev en tävlingslös månad men desta mer träning och långa promenader med hundarna.
 
 
April

I april med årets första freestyletävling för båda hundarna. Inga resultat att skryta med men jag och Leo debuterade vårt nya freestyleprogram och David och jag fick till en helt okej start. Jag och Johan fick även beskedd om att vi äntligen fått en av lägenheterna vi tackat ja till och vi fick den lägenheten som vi allra helst ville ha vilket var en stor bonus.
 
 
Maj

I Maj blev alla tävlingarna för månaden samlade på en enda helg. På lördagen åke jag och My tillsammans med hundarna till Stockholm och Skarpnäck och tävlade freestyle. Fortfarande inga super resultat för någon av hundarna men ändå två bra starter i en tryckande värme. dagen efter begav jag och Johan oss till Kristinehamn där Leos skulle tävla rallylydnad, vi skulle debutera i avanceradklass med en dubbeltävling. Leo gjorde en kanontävling och det visade sig att högerhandlingen fungerade och det resulterade i två stycken kvalificerade resultat.
 
 
Juni

I juni tävlade vi återigen rallylydnad denna gång på Karlstad BK med både Leo och David. leo missade precis kvalificerat resultat pga av strul i honörsrutan medan David briljerade och fick 91poäng. Det blev även en tur till Ullared denna månaden tillsammans med Johan, Jasmine och Simon.
 
Juli

Juli började med att Johan och jag flyttade till en gemensam lägenhet. Jag och hundarna hade tillsammans med Johanna och My uppvisning i freestyle på festivalen Putte i Parken. Vårat lagprogram gick så bra att vi tillsammans skapade lager Selexy för att tävla i grenen 6+. jag fyllde år och fick i födelsedagspresent ett nytt telezoom objektiv till min kamera. David och jag tävlade rallylydnad i Kil med ett stor bakslag tävlingsmässigt då det inte alls gick. Vi avslutade månaden med att åka till Ransäter och ställde ut David. Detta resulterade i CERT, CACIB, BIR och CHAMPION!
 
Augusti

I augusti gick jag på en efterlängtad semester, och jag och Johan åkte till Turiket och Alanya en vecka på semester. En underbar oförglömlig vecka i ett paradis. Jag tävlade freestyle i Kungsör med de sämsta resultaten poängmässigt någonsin. Jag avslutade månaden att tillsammans med My åka och tävla freestyle två dagar i Tidaholm. Leo och jag gjorde två riktigt bra starter som inte riktigt räckte hela vägen men vi var på gång. Vi debuterade även 6+ med laget selexy med kanon resultat.
 
 
September

Under September blev det ännu en månad med mindre tävlingar vi gjorde bara en rallylydnadstävling med halvdana resultat. Denna månads största händelse var helgkursen med Richard Curtis. En helt fantastisk kurs som gav mig de fler välbehövliga verktygen jag behövde för att utveckla mitt tävlande samt träningar. 
 
Oktober

Jag, Johanna och My begav oss till Linköping och tävlade freestyle och 6+. Det gick ännu lite bättre för mig och Leo och laget gick riktigt bra en tävling som gav mycket mersmak och ännu ett steg framåt. Jag hade uppvisning på solstadens smådjursklinik tillsammans med Malin och Leo gick bra trots det tråkiga vädret. Vi avslutade månaden med att åka till Fagersta tillsammans med My för en tvådagarstävling i freestyle. Tävlingen resulterade i mitt och Leos första freestyle CERT samt två jätte fina starter med laget i 6+.
 
November

Denna månaden tävlade jag tillsammans med laget Selexy 6+ SM och hamnade på en 7:e plats efter lagets bästa start. Leo och jag startade även 2starter i freestyleklass 3 under helgen vilka båda två resulterade i CERT och helt plötsligt hade Leo blivit SVENSK FREESTYLECHAMPION. Vi startade även HTM 1 och fick våran först uppflyttningäven där. Detta var en kanon helg helt enkelt!
 
December

Leo och jag åkte med My och Therese till Stockholms hundmässa där jag och Leo tittade delvis på SM i freestyle och HTM och drömde om att själva få stå där en dag samt att vi tävlade rallylydnad avanceradklass och fick vårt sista kvalificerade resultat och titeln RLD A.

 
Jag och Leo avslutade detta året på topp tävlingsmässigt. Helst plötsligt så gick allt som på räls. David däremot har slutet av året vart jobbigt för, då vi i flera omgångar vart in till veterinären, nog sakt om det. Jag vill passa på att tacka alla mina underbara träningskompisar som under detta året utökats och blivit fler. Jag vill tacka My för alla resor vi gjort tillsammans som vart helt underbara och självklart Johan som står ut med det mesta. Som kör mig här och där, passar hundar när jag är iväg med den ena. Summan är att detta året har vart fantastisk även om det finns tråkigheter som hänt under det. jag är tacksam för alla vänner,träningskompisar och familj som finns i mitt liv och som ställer upp på diverse sätt. Avslutar med några bilder från december månad.